Биологичните (или органични) са вина, получени от селско стопанство и винификация без синтетични химикали, хербициди, пестициди и изкуствени торове. За да бъде сертифициран производителя като Био , той трябва да удостоверят, че лозите не са били третирани със синтетична химична обработка през последните три до пет години (в зависимост от района) и използват само натурални продукти за борба с болести и паразити.
Биодинамичното сертифициране изисква спазването на по-строг списък с разрешени/забранени приложения и практики, отколкото биологичните. Биодинамиката
активно насърчава живота на почвата и организмите в нея чрез прилагане на специално приготвени компости и животински продукти. Биодинамиката допълнително свързва фермата или лозето с ритмите на земята и атмосферата чрез изпълнението на задачи в лозята и винарната в съответствие с лунните и слънчевите цикли.
Ако трябва да синтезираме основната разлика между Био и Биодинамик – при първата категория, има забрани и огранчения,а Биодинамикта предлага решения и превенция, съобразени с естествените закони в природата.
В La Cave du Moulin от 08.08. до 28.08 ще може да опитвате различни био, биодинамични и безсулфитни вина. Усетете природата и чистотата на тероара!