Domaine de JOŸ

Историята започва с швейцарско семейство, което се влюбва в земята Арманяк, в Жер, Гаскония. В началото на века Пол и Маргьорит Геслер се преместват в Joÿ (Joÿ е името на лозето). Споделяйки любовта на родителите си, Андре и Вероник Геслер, след това техния син Оливие, забелязват богатите почви и благоприятното изложение на някои от парцелите и се насочват основно към отглеждане на бели сортове.

Постепенно се ориентират към производство на качествени, щедри, модерни и изискани вина Côtes de Gascogne, както и внимателно подбрана гама от меки и плодови Bas-Armagnacs. Днес 4-то поколение – Ванеса и Кевин Геслер, дъщерята и сина на Оливие, поддържат любовта си към този тероар.

Joÿ е преди всичко семейно лозе с ценности и умения, предавани от поколенията. Семейство Геслер успява да създаде екипен дух и истинско усещане за динамика всеки ден.

Разположен в сърцето на Гаскония, по-конкретно в община Panjas (Gers), Domaine de Joÿ. обработва 170 хектара лози (от които 10% са предназначени за дестилация на арманяк) в типичен тероар Bas Armagnac. Състои се главно от глинесто-силициеви почви и грапав пясък (нанос-силициев диоксид). Повечето от парцелите се възползват от южно изложение, което насърчава естественото развитие на гроздето, което води до плодови и ароматни вина.

Арманяка се дестилирта в имението с майсторство и най-голямо уважение към продукта. За приготвянето на мек и елегантен арманяк се използва традиционен дестилатор. След това отлежава в местни дъбови бъчви, където алкохолът и дървото придават благороден статус на този кехлибарен еликсир.

Останалото е въпрос на време!