Дегустация:
Бледооранжев и блестящ цвят. В носа доминират нотки на екзотични плодове (личи, кайсия, манго…). В небцето преобладава деликатната му свежест, съпътствана от цитрусови и екзотични нотки. Свежестта на този сорт, винифициран по метода за създаване на оранжеви вина правят виното изключително и незабравимо!
Винификация:
Ръчно бране на гроздето. Пътя на изцеденият сок преминава изцяло през тръби с неутрален газ за предотвратяване от окисляване на джуса. След прибиране на реколтата гроздето се накисва във вани по същия начин, както обикновено се произвежда червеното вино – 15-17 дни. Използване на естествени (диви) дрожди, без добавяне на SO2. При този рядък метод за производство на вино се ражда оранжевото вино. Отлежаване и узряване зедно с утайките за 4-6 месеца. Без добавяне на SO2 дори при бутилиране.
Тероар / Лозя:
25-30 годишни лозя Дребнозърнест Мускат.
Подходящи храни: Това свежо оранжево вино може да бъде както идеален аперитив, така и прекрасно съчетание с вашите любими ятия – пиле с къри, патешко с портокал, зрели сирена и плодови десерти.
Район: IGP Côtes de Thongue, Languedoc
Температура на сервиране: 10–12°
Алкохолно съдържание: 12,5%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3+години