Дегустация:
Чист бледожълт цвят с зеленикави оттенъци . Свежо и плодово с нотки на ванилия и бриош. Богато ,меко, добре балансирано.
Винификация:
Ръчен гроздобер. След като престои 12 часа, чистия сок се отделя. Ферментациата се извършва по типичния бургундски метод за batonnage т.е. периодично разбъркване и връщане на утайките обратно в суспензията. Това обогатява виното и му дава първичните аромати на тероара. В зависимост от киселините, алкохола и реколтата се прави частична или пълна малолактична ферментация. Всеки парцел се винифицира по отделно след което се смесват. 20 % отлежава в дъбови бъчви, останалите 80% в съдове от неръждаема стомана, за да се запази минералния характер и чистия плодов израз. Финалното Cuvée прастоява още известно време в металните съдове преди да се бутилира.
Тероар / Лозя:
Гроздовите насаждения се намират в южната част на Бургундия, в района на Máconnais , с богата почва, основно със съдържание на глина
Подходящи храни: Добре се съчетава с по-пикантни предястия, салати, солени пайове, суши.
Район: AOP Bourgogne
Температура на сервиране: 11 °C
Алкохолно съдържание: 13 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 5 години
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.