Дегустация:
С цвят на жълто злато, гевюрцтраминера на Винобъл де ду люн се разкрива експлозия от аромати на екзотични плодове – маракуя, личи ананас, манго. Нотки на роза, цитрусови плодове и сладки подправки. В устата виното се проявява с мощ, богатство и чудесна екзотична структура.
Винификация:
100% ръчен гроздобер със зареждане на пневматична преса с цели гроздове. Традиционна винификация със спазване на биодинамичните стандарти на Demeter
Тероар:
Глина и варовик.
Подходящи храни: Подходящо за аперитив, гъши дроб, екзотична и пикантна азиатска кухня, индийска и мароканска кухня, силно ароматни сирена (Мюнстер). Шоколадови и плодови (с манго, маракуя, кайсия) десерти
Идеи за рецепти:
- Агнешки тажин с дюли, джинджифил и мед.
- Гамбас с пикантен сос от манго.
- Ананасово къри.
- Ягодово карпачо с джинджифил.
- Шоколадова праскова с круши.
Район: AOC Alsace
Температура на сервиране: 8-10 ° C
Алкохолно съдържание: 13,99 об.%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 10-15 години
Тегло на бутилката
Броя в кашон: 6
Цена: за 1 бутилка