Дегустация: На нос тази характерна реколта придава голяма ароматна сложност от свежи плодове и подправки. В небцето има добър баланс и ароматна сила. Минерален и свеж финал.
Винификация: Ръчно събиране на гроздето от органични лозя, сертифицирани от Demeter. Следва пневматично пресоване, утаяване на мъстта от 18 до 24 часа с отделяне на голямата утайkа. Ферментация във вани с контролирана температура( между 18°C и 24°C) , с естествени дрожди. Претърпява процес на малолактична ферментация.
След ферментация виното отлежава 3 години във фудери и деми муиди от 8 хл.
Тероар / Лозя: Син варовиков мергел
Подходящи храни: Ястия, приготвени с бяло вино, сметана или гъби. Сирена, бели меса, риба в сос, омари, лангустини, фондю, къри, Тайландска кухня.
Район: AOC Arbois, Jura
Температура на сервиране: 12-13° C
Алкохолно съдържание: 15% vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 5+ години
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.