Дегустация:
Искрящ, бледожълт цвят със сиви отенъци. Изискан и изящен нос с отчетливи нотки на цитруси и кремък. Следват аромати на бели плодове (праскова, кайсия). Плътност и свежест в небцето. Подчертава се усещането за деликатност и изявена минералност (на кремък), придавана от специфичния тероар. Цитрусовият израз на лайм и пролетна трева придават дълготрайна свежест на финала.
Винификация:
100% ръчен гроздобер. Ронкане и пресоване при ниски температури, за да се запази свежестта и да се предотврати окисляването. След леко и деликатно пресоване, 40% от мъстта се ферментира в нови 300 литрови дъбови бъчви от Allier. Виното зрее и отлежава в тя от 8 до 9 месеца, заедно утайката и се разбърква редовно, за да придаде плътност и сложност на виното. За да се запази характерът и свежестта на Совиньона, останалите 60% от мъстта се винифицира и отлежава с особено внимание в стоманени съдове. Следва леко филтриране, за да се запазят качествата и живота на виното, смесване и бутилиране. Отлежава в пещерите на Периер, образувани естествено преди 200 млн.години.
Тероар / Лозя: Silex/Кремък
Подходящи храни: Това изящно вино, прекрасно придружава най-изисканите ракообразни, като омари или скариди и морски блюда с първокласни риби. След няколко години отлежаване, той ще бъде идеалният акомпанимент на гъши дроб на скара.
Район: AOP Sancerre, Loire / AOP Сансер, Лоара
Температура на сервиране: 12-13 °C
Алкохолно съдържание: 13 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 7-10 години
Тегло на бутилката: 1.3 кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.