Дегустация: Чист бледожълт цвят с зеленикави оттенъци . Аромати на зрели плодове, ябълка, лимон, бадем и препечен лешник. Нотка на минералност и чудесна свежест. В небцето се подсилва усещането за зрели плодове, бадеми, лека опушеност. Завършено вино, заоблено, богато и плътно.
Винификация: Ръчен гроздобер. Категорията Tête de Cuvée винаги се „присъжда“ на най-добрия бленд от най-добрите парцели на производителя. Тук имам смес от грозде, идващо от 70 парцела на Шато Фюисе. След като престои 12 часа, чистия сок се отделя. Ферментациата се извършва по типичния бургундски метод за batonnage т.е. периодично разбъркване и връщане на утайките обратно в суспензията. Процеса на ферментация и батонаж се извършва в дъбович бъчви (30% нови) с контрол на температурата. Това обогатява виното и му дава първичните аромати на тероара. В зависимост от киселините, алкохола и реколтата се прави частична или пълна малолактична ферментация. Всеки парцел се винифицира по отделно след което се смесват. 70 % от виното отлежава в дъбови бъчви за 1 година, останалите 30% в съдове от неръждаема стомана, за да се запази минералния характер и чистия плодов израз. Финалното Cuvée прастоява още известно време в металните съдове преди да се бутилира. Мин. 4 месеца отлежаване в бутилка, преди експедиция.
Тероар / Лозя: Почви, съдържащи основно глина и варовик.
Подходящи храни: Риби от рода на калкан и морски език, пиле от Брез, птиче месо със сметанов сос, крехко телешко със сос.
Район: AOP Pouilly-Fuissé, Bourgogne
Температура на сервиране: 12 °C
Алкохолно съдържание: 13 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 10 + години (най-добре да се консумира мин. след 3-тата година)
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.