Дегустация: Брилянтен бледожълт цвят с леки златисти отблясъци. След отваряне, това вино ни предоставя екплозия от бели цветя, пролетна трева и ананас. Небцето е балансирано и „хрупкаво“, с прекрасно съчетание между свежест и заобленост, осигурени от частичното отлежаване във френски барик. Изключителен финал, с леко солени нотки, съчетани с усешане за сушен ананас и индрише.
Винификация: За Верментино: Директно пресоване на цели гроздове, за да се изяви тероара. Стабилизиране на сока на ниска температура (7 ° C )в продължение на 5 дни със суспензия на утайката веднъж дневно. Това прави възможно извличането на максимум аромати. След това температурата се повишава до 16 ° C, за да започне алкохолната ферментация. За Гренаш блан: Ръчен нощен гроздобер, директно пресоване на цели гроздове. След приключване на ферментацията, 25% от виното отлежава в нови дъбови бъчви за няколко месеца.
Тероар: Глинeсто-варовиково плато с множество варовикови камъчета, разположено на надморска височина от 200м.
Подходящи храни: Това вино е прекрасно за аперитив. Изключителната комбинация ще се съчетае идеално с Вашите леки ястия с бели меса, бели риби и морски дарове. Подходящо и за Вашите зеленчуци на скара и кремообразни сирена.
Район: AOP Saint-Chinian
Температура на сервиране: 8 -10 oC
Алкохолно съдържание: 13,5% Vol.
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3-5 години
Тегло на бутилката: 1.3 кг
Броя в кашон: 6
Цена: за 1 бутилка