Дегустация: Искрящ и златист цвят. Експлозия от аромати с нотки на костилкови плодове, бели цветя и „орлов нокът“. Богато и плътно вино с неподправена минералност. Нотките на дъб добавят допълнителна сложност и комплексност. Изявен, неподправен характер. Подходящо за консумация в момента, но ще продължи да се развива и подобрява през следващите 5 години.
Винификация: 100% ръчен гроздобер и ръчна селекция на гроздето. Студено утаяване. Студена мацерация 24-72 часа. Натурална ферментация в бетоннови ферментатори Egg за Марсан и Русан и в дъбови бъчви за Гренаш Блан, Макабю и Шенин Блан. Отлежаване на всеки сорт по отделно върху утайките с разбъркване. Купажиране и отлежаване на готовия бленд 1 месец, преди бутилиране.
Подходящи храни: Рибни ястия, бели меса, леки сирена.
Район: IGP Пей Д‘Ок, Франция/ Indication Géographique Protégée – Pays d’Oc
Температура на сервиране: 8-10 °C
Алкохолно съдържание: 13 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3-5 години
Тегло на бутилката: 1.3кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.
Био вино: Защитаването на BIO сертификат на френските винопроизводители е изключително престижно събитие. Органичното отглеждане на лозята изключва използване на пестициди и други химически препарати за предпазване на лозята от вредители и болести. BIO сертификатите се защитават ежегодно, а френските вина, които са плод на органично винопроизводство са изключителни и винаги носят характера на тероара.
Vin biologique certifié par FR-BIO 10 / Organic wine certified by FR-BIO 10