Дегустация:
Блестящ бледожълт цвят със зелени отблясъци. Експресивен аромат на бели плодове: круша, праскова и някои цветни нотки. Балансирано небце, плътно-средно с хубава дължина и отчетливи плодови нотки.
Винификация:
100% БИОДИНАМИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ
„Гроздето трябва да е плод на природата, а не на синтетична химия“. Това е убеждението на Каролин Фре, която води лозята си си към биодинамиката през последното десетилетие, включително органично сертифициране през 2016 г. Подход, който включва дълбоко разбиране на природата и лозята и ги свързва хармонично към глобалната среда. Лозята в Hermitage и Crozes Hermitage са изцяло сертифицирани като биодинамични от 2017 г. 100% ръчен гроздобер в малки касетки. Гроздето се пресова директно с чепките.Виното ферментира при ниска температура за 2 седмици в терморегулирани резервоари, за да запази ароматния потенциал. Отлежаване върху финни утайки за 6 месеца.
Тероар / Лозя:
Почвите са покрити с камъчета на десния бряг на Рона и варовиково-глинести наноси в департамента на Vaucluse.
Район: AOP Côtes du Rhône / Долината на Рона
Температура на сервиране: 10 – 12°
Алкохолно съдържание: 13,5%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3-4 години