Дегустация: Представете си ястие, в което ароматите на препечен хляб се смесват с мекотата на бучка масло. Ненаситност и плътност, но не само. Контрастът между нотките на праскова, мед, сушени плодове и дългия солен завършек напомня, че вкусът е израз на тероара. Изключително продължителен финал с интензивни нотки на дюля.
Винификация: Ръчен гроздобер рано сутрин след контрол на зрелостта и щателна дегустация на плодовете.
Селективно сортиране на всеки сорт поотделно. Ръчно бране на гроздето на цели чепки (Рол). Директно пресоване чрез пневматична преса, бързо отделяне на самотока от пресования сок след дегустация. Статично утаяване на студено за минимум 48 часа. Отделна ферментация на всеки сорт грозде в продължение на 3 седмици при ниска температура (15°C). Отлежаване в 400-литрови френски дъбови бъчви заедно с фините утайки за 10 месеца с редовно разбъркване на утайките. Избистряне и филтриране преди бутилирането.
Тероар / Лозя: Парцели, разположени в подножието на Luberon, с изложение юг/югоизток. Песъчливи и варовикови почви.
Подходящи храни: Завършено и еластично вино, което да споделите с приятели в комбинация с риба в сос и с кремообразна гарнитура. Съчетава се идеално с бяло месо от пиле и други домашни птици. Сладко, солено или варени сирена – всичко може да се комбинира с това вино с няколко лица.
Район: Люберон, Долината на Рона, AOP Luberon
Температура на сервиране: 10-11°C
Алкохолно съдържание: 13,5%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 5-7 години
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.
Отличия:
Decanter World: 90/100 (2017), 89/100 (2016)
Challenge Millésime Bio: златен медал (2017), сребърен медал (2019)
Elle à Table: златен медал (2020), сребърен медал (2019)