Дегустация:
Аромати на цитрусови плодове (лимон, грейпфрут) с нотки на анасон. Свежо и солено на небцето.
Винификация:
Ръчен гроздобер в първия стадий на зрялост, с начало 27 септември 2021. Плодовете са бледожълти и хрупкави, за да се създаде вино със свежи плодови аромати.
Спонтанна ферментация с местни (диви) дрожди, винификация с минимална намеса, естествена ябълчено-млечна ферментация.
Отлежаване 15 месеца върху фините утайки, в защитени от кислород резервоари.
Бутилиране: 12 януари 2023
Тероар / Лозя:
Шистови склонове, лозя с възраст 15-30 години. Есенно набраздяване на почвата, пролетно разрохкване, междуредово надраскване, добавяне на органична тор.
Подходящи храни: Аперитив, риба на скара и с богат маслен сос, кремообразно козе сирене, морски дарове, млечно телешко с маслен сос.
Район: AOP Savennières, Loire / Лоара
Температура на сервиране: 10-12°C
Алкохолно съдържание: 13,5%
Киселинност: 3,78 g/L
Остатъчна захар: 1,5 g/L
Общо SO2: 76 mg/L
Производство: 4 768 бутилки
Броя в кашон: 6бр.
Цена за 1 бутилка.