Дегустация:
Аромати на печени ябълки, екзотични плодове, стафиди и препечени бадеми. Тероарът придава копринена текстура, характерна за парцелите с шисти и пясък. Микроокисляването, дължащо се на отлежаването в бъчва, разкрива леко горчив финал на небцето и придава характерната за Savennières дълбочина на виното. Гладко и плътно вино.
Винификация:
Ръчен гроздобер в последователни стадии на зрялост, с начало 27 септември 2021. Плодовете са със златист цвят.
Ферментация с местни (диви) дрожди, винификация с и минимална намеса, пълна ябълчено-млечна ферментация.
Отлежаване върху фините утайки: 1 година в 420-литрови дъбови бъчви, след което още 4 месеца – цялото количество заедно.
Бутилиране: 12 януари 2023
Тероар / Лозя:
Шистово-песъчливо плато, еолични пясъци на повърхността. Лозя със средна възраст 35 години. Есенно набраздяване на почвата, пролетно разрохкване, междуредово надраскване, добавяне на органична тор.
Подходящи храни: Омар на скара, бели риби с богат маслен сос, аспержи със сос Холандез, кремообразно козе сирене, миди Сен Жак и морски дарове, млечно телешко с маслен сос.
Район: AOP Savennières, Loire / Лоара
Температура на сервиране: 10-12°C
Алкохолно съдържание: 14%
Киселинност: 3,72 g/L
Остатъчна захар: 3,3 g/L
Общо SO2: 68 mg/L
Производство: 3 493 бутилки
Броя в кашон: 6бр.
Цена за 1 бутилка.