Дегустация:
Това кюве е емблематичният асемблаж на Домейн дю Пре Семеле. Идеята от смесването на различните парцели около Maimbray е да се получи изкусително, плодово вино, отличаващо се със сложни аромати. Небцето е добре балансирано, с дълъг финал, подкрепен от премерена киселинност.
Винификация:
Органично лозарство
Ръчен гроздобер в контейнери по 50 кг.
Внимателно и бавно пресоване в продължение на три часа и половина, за да се извлече деликатно сокът и да се избегнат всякакви растителни аромати.
Винификация без добавяне на ензими и сулфити. Студено утаяване за 48 часа. Алкохолната ферментация се извършва с местни (диви) дрожди в резервоари от неръждаема стомана и дъбови бъчви.
Отлежаване в продължение на 8 до 10 месеца върху ферментационните утайки. Бутилира се след лека филтрация и без избистряне в деня на плодовете според Лунния календар, между април и септември в годината след прибирането на реколтата.
Тероар / Лозя:
Подбрани парцели около село Maimbray.
Изложение: юг и север.
Почви: глинест варовик, 2/3 Кимериджийски мергел, 1/3 Портландски варовик.
Площ: 15 ха
Добив: 65 hl/ха
Възраст на лозите: 25 години средно
Подходящи храни: Козе сирене Crottin de Chavignol, морски дарове, риба, бяло месо.
Район: AOP Sancerre, Loire
Температура на сервиране: 9-10°C
Алкохолно съдържание: 13°
Киселинност: 3.61 g/L
Остатъчна захар: 0.53 g/L
Свободен SO2: 20 mg/L
Общ SO2: 68 mg/L
Броя в кашон: 6бр.
Цена за 1 бутилка.