Дегустация: Красив бледо жълт цвят. Прекрасна комбинация от аромати на круша, бяла праскова, сурови ядки и препечен хляб. Финес, закръгленост и хармония в небцето. Свежестта на финала е в прекрасна комбинация с приятна минералност и нотки на лимонова кора.
Винификация: Винификацията е изцяло съобразена с Биодинамичните закони – пълно отдаване на тероара и природата. „Всяка реколта представлява ново раждане“. Изцяло ръчен и селективен гроздобер, в най-благоприятния момент от узряването на плода – обикновено през Октомври. Задължително сокът ферментира в малки вани от неръждаема стомана с контрол на температурата. След отлежаване в продължение на няколко месеца върху фини утайки, виното се бутилира през пролетта, след прибирането на реколтата. Минимално добавяне на сулфити (само при бутилиране). Отлежаване в бутилката мин. 2 години преди експедиция от избата.
Тероар/Лозя: Гранитна структура на почвата, полуконтинентален климат.
Подходящи храни: Прекрасна комбинация с различни предястия и сурови зеленчуци. Идеален партньор на бели риби, миди, морски дарове и бели меса със сос.
Температура на сервиране: 10-11
Алкохолно съдържание: 13% Vol.
Потенциал за отлежаване в бутилка: 6-8 години
Тегло на бутилката: 1.3 кг
Брой в кашон: 6 броя
Цена: за 1 бутилка