Дегустация:
Лимоненожълт цвят. Носът е с добра интензивност, плодов и минерален, с дискретни нотки на зрели жълти плодове. В небцето плътно и хрупкаво. Това е богато и елегантно, минерално елзаско вино, с прекрасна киселинност..
Винификация:
Ръчно събиране на гроздето. Традиционна винификация със спазване на биодинамичните стандарти на Biodyvin. Отлежава с утайките, в продължение на 10 месеца в съдове от неръждаема стомана, след това в големи дъбови бъчви.
Тероар / Лозя:
Лозето Rosenberg е разположено във Wettolsheim, на хълм с разнообразни геоложки характеристики и глинесто-варовикови и пясъчни почви. Парцелите с лозя са предимно с източно и северно изложение. Виното, което се произвежда тук е узряло, кръгло и елегантно. Неговите отличителни характеристики ще се подобрят със стареенето в бутилка.
Подходящи храни: Морски дарове, риба, зеленчуци, свежо козе сирене.
Район: AOC Alsace
Температура на сервиране: 10–12°
Алкохолно съдържание: 13%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 7+