Дегустация:
Хармонично и свежо кюве. Изкусително, плодово вино, отличаващо се с богати екзотични аромати. Небцето е добре балансирано, с дълъг финал, подкрепен от прекрасна свежест.
Винификация:
Органично ориентирано лоарство, екологично отговорно управление на лозята.
Почвата се разорава, между редовете се отглежда трева, не се използват химически хербициди и препарати против гниене.
Производство: 120 000 бутилки
Гроздето се събира внимателно с машина, когато е напълно зряло.
Внимателно и бавно пресоване в продължение на около три часа и половина за извличане на соковете и винифициране поотделно. Мъстта се прецежда след 48-часова студена стабилизация (8°C). Използват се диви местни дрожди, които не добавят изкуствени аромати, а подсилват естествено присъстващите в гроздето.
Ферментация в продължение на 3 седмици в резервоари от неръждаема стомана с контролирана температура (15-18°C).
Отлежаване върху фините утайки с разбъркване, ако е необходимо.
Вината се преливат и смесват през следващата пролет.
Избистряне в бентонит (естествена глина).
Филтриране с целулоза и бутилиране след регулиране с минимално количество CO2.
Тероар / Лозя:
Почви: варовита глина: 70% „бяла земя“ и 30% варовикови камъчета, характерни за района на Sancerre. Подпочва: варовик.
Площ: 14 ха
Добив: 65 hl/ха
Възраст на лозите: 5 до 40 години
Подходящи храни: риба на скара, морски дарове; самостоятелна консумация като аперитив.
Район: AOP Sancerre, Loire
Температура на сервиране: 9-10°C
Алкохолно съдържание: 13°
Броя в кашон: 6бр.
Цена за 1 бутилка.