Дегустация:
Добре заоблено, с нотки на праскова, кайсия и бели цветя. балансирано Viognier.
Винификация:
Сутрешна ръчна беритба в касетки със сортиране в лозето. Следва пневматично пресоване и ферментация в съдове от неръждаема стомана. Отлежаване с утайките. 60% в съдове от неръждаема стомана и 40% в бъчви (включително 1/4 ново дърво) в продължение на 6 месеца.
Тероар / Лозя:
Лозята се отглеждат без пестициди и инсектициди, а оборският тор е естествен. На различни тероари, предимно пясъчни почви, на изток от Courthézon.
Подходящи храни: Аперитив, салати, миди, бяло месо със сос.
Район: IGP Principauté d’Orange
Температура на сервиране: 13-15° C
Алкохолно съдържание: 14,5% vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3 години
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.