Дегустация:
Искрящ, брилянтен бледо жълт цвят със зелени отблясъци. Експресивен и сложен нос, белязан от аромати на екзотични плодове, златна ябълка и плодове с бяла плът като круша, съчетано с нотки на бели цветя. На вкус това вино е свежо и богато, добър баланс, който остава във финала. Това кюве е направено след драстична селекция между лозя от Средиземно море и подножието на френските Алпи и централната област на масива. Много изразителен и свеж, балансиран и очарователен стил.
Винификация:
„Гроздето трябва да е плод на природата, а не на синтетична химия“. Това е убеждението на Каролин Фре, която води лозята си си към биодинамиката през последното десетилетие, включително органично сертифициране през 2016 г. Подход, който включва дълбоко разбиране на природата и лозята и ги свързва хармонично към глобалната среда. След изцяло ръчен гроздобер (принцип в Жабуле Ане), гроздето се пресова заедно с чепките. Ферментация в иниксови съдове при стриктен контрол на температурата. Отлежаване в иноксови съдове, заедно с утайките за 6 месеца.
Тероар / Лозя:
Това вино идва от райони, които са много слънчеви през деня, но сравнително хладни през нощта. Тази топлинна алтернатива помага много, за да се получи много добър ароматен комплекс. Това явление, както и разликата в надморската височина между морето и подножието регулират зреене на гроздето. Типът почва е предимно варовикова и леко глинеста.
Подходящи храни: Прекрасно за аперитив, рибни ястия, леки бели меса, ризото, паста, азиатска кухня.
Район: Vin de France / Долината на Рона
Температура на сервиране: 9 – 11 °
Алкохолно съдържание: 13,5%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 2-3 години