Дегустация:
Цвят на тъмен рубин. Свежа плодовост , характерни цветни аромати на божур и зрели червени плодове( дива ягода, малина, френско грозде).
Винификация:
Ръчен гроздобер. „Щадяща, бавна мацерация“ – гроздето се оставя да се отдеди бавно, без пресоване. По време на фермeнтацията в бетонови контейнери се прави редовно изпомпване на „шапката“ , за да се извлече максимално цвят и добра танинова структура. Следва малолактична ферментация, за постигане на плътност и комплексност. Една част отлежава в дъбови бъчви и една част в съдове от неръждаема стомана.
Тероар / Лозя:
Cru “Julienas”eднo от десетте признати Crus в Божоле за вино с най-високо качество . Почвите са дълбоки, добре дренирани и съставени от гранитни скални седименти и шисти.
Подходящи храни: Предястия с меса и сирена, салата с пилешко месо, риба на грил.
Район: AOC Julienas, Cru de Beaujolais / Жулиена, Крю дю Божоле, Бургундия
Температура на сервиране: 14 °C
Алкохолно съдържание: 13 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 6 години
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.