Дегустация:
Носът предлага фини аромати на червени плодове и леки подправки. В устата се разкрива красив баланс, свежест и плодови нотки, с копринени танини. Прекрасен финес и елегантност.
Винификация:
Ръчно събиране на гроздето. Мацерация с разбъркване за 10 дни. Ферментация при контрол на температурата – между 23 и 25°C.
Отлежава в иноксови контейнер за няколк месеца, преди бутилиране.
Натурално вино, без добавени сулфити, преди бутилиране: общo SO2 < 30mg/L.
Тероар / Лозя:
Песъчливо-варовикова почва. Морските влияния компенсират големите летни жеги. Когато всички метеорологични условия са изпълнени, парцелите от които е създадено това кюве се радват на достатъчно вода и слънце, за да се превърне това вино в изключително елегантен Каринян.
Подходящи храни: Колбаси, месо на грил, бургери, бяло месо със сос, печени зеленчуци, пица, паста доматен сос, сирене Салер.
Район: Vin de France, Corbières
Температура на сервиране: 14-16°
Алкохолно съдържание: 13,5% vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3-5 години