Дегустация: Наситен рубинено-червен, почти непрозрачен цвят с изразителни аромати на черни плодове, черен пипер, канела и подправки. В небцето – концентрирана атака на тъмни плодове, храсти и подправки. Ярки минерални тонове.
Винификация: Изцяло ръчен гроздобер. Дълга карбонична мацерация, за постигане на максимална концентрация и акцент върху тероара. Ферментация при контрол на температурата за 4-5 седмици. Следва вторична (малолактична) ферментация и отлежаване в нови френски дъбови за 22 месеца. Възраст на лозята: 60-80 години.
Подходящи храни: Ястия с телешко месо, задушено свинско с манатарки печено месо, плътни твърди сирена, леко пикантни ястия, крехки меса на скара, леки сирена.
Район: AOP BANDOL
Температура на сервиране: 17-19 °C
Алкохолно съдържание: 13,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: Над 15-20 години
Тегло на бутилката: 1.3 кг.
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.
Био вино: Защитаването на BIO сертификат на френските винопроизводители е изключително престижно събитие. Органичното отглеждане на лозята изключва използване на пестициди и други химически препарати за предпазване на лозята от вредители и болести. BIO сертификатите се защитават ежегодно, а френските вина, които са плод на органично винопроизводство са изключителни и винаги носят характера на тероара.
ECOCERT контролира и удостоверява нашите продукти в съответствие с разпоредбите, приложими във Франция и Европа: Регламент (ЕО) № 834/2007