Дегустация:
Интензивни аромати на черна череша, касис и подправки. Плътно тяло, многопластов вкус в небцето, усещане за касис и кедър. Гъстите плодове в небцето са обвързани с структура от фини танини и свежа киселинност. Това вино показва голяма дълбочина и характер, съчетани с дълъг и елегантен финал.
Винификация:
100% ръчен гроздобер. Ръчна селекция на гроздето. Студено утаяване. Ферментация при контрол на температурата 10-30 дни. Отлежаване 9 месеца в 20% нови бъчви от френски дъб и 80% в бъчви, използвани 1-2 пъти.
Подходящи храни: Изчистени от подправки ястия с телешко месо, печени меса на скара, плътни и твърди сирена.
Район: IGP Пей Д‘Ок, Франция/ Indication Géographique Protégée – Pays d’Oc
Температура на сервиране: 18 °C
Алкохолно съдържание: 13,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 5-8 години
Тегло на бутилката: 1.3кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.
Био вино: Защитаването на BIO сертификат на френските винопроизводители е изключително престижно събитие. Органичното отглеждане на лозята изключва използване на пестициди и други химически препарати за предпазване на лозята от вредители и болести. BIO сертификатите се защитават ежегодно, а френските вина, които са плод на органично винопроизводство са изключителни и винаги носят характера на тероара.
Vin biologique certifié par FR-BIO 10 / Organic wine certified by FR-BIO 10