Дегустация:
Цветът е кристален и рубинен с гранатови отражения. Богат и сложен нос с изявени нотки на зрели черни плодове, маслина и пипер. Плътност и закръгленост в небцето, със свежест и с добра структура на танини. Същата ароматна палитра във финала, която е още по-плодова и пикантна.
Винификация:
Ръчна или механично събрана реколта, в зависимост от парцелите. Студена мацерация за няколко седмици. Температура на винификация, контролирана около 21 °C. Отлежаване в бетонни резервоари за около 6 месеца преди бутилиране. Виното се съхранява в бутилки преди експедиция минимум 3 месеца.
Тероар / Лозя:
Варовиково-кремъчна почва. Ситните варовикови „стружки“ са получени в резултат на раздробяването на варовиците от водата, която замръзва при счупванията им („гелифракция“) т.е. по време на един от последните студени периоди на четвъртичната ера. Тези парцели са в биологично земеделие от септември 2006 г.
Подходящи храни: В първите 2-3 години виното е много подходящо в съчетание с меса на скара, локални пикантни колбаси. След това, с развитието на виното, добре се комбинира с печени меса със сос.
Район: AOP Pic Saint Loup
Температура на сервиране: 16-18 °C
Алкохолно съдържание: 14,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3 години (в зависимост от реколтата)
Тегло на бутилката: 1.3кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.