Дегустация: Рубинено червен цвят с лилави оттенъци. Енергичен и изразителен аромат на червени и черни плодове, пипер, подправки и „Гарик“. Плътност в небцето, комплексно усещане, заоблени танини и дълъг, копринен финал.
Винификация: 100% ръчен гроздобер. Ръчна селекция на гроздето. Студено утаяване. Ферментация при контрол на температурата 10-30 дни. Отлежаване на всеки сорт поотделно 9 месеца върху утайките с разбъркване. Купажиране. Отлежаване на готовия бленд 2 месеца.
Подходящи храни: Дивечови ястия, патешко, пикантни червени меса и птици.
Район: IGP Пей Д‘Ок, Франция/ Indication Géographique Protégée – Pays d’Oc
Температура на сервиране: 18 °C
Алкохолно съдържание: 13,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 5-8 години
Тегло на бутилката: 1.3кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.
Био вино: Защитаването на BIO сертификат на френските винопроизводители е изключително престижно събитие. Органичното отглеждане на лозята изключва използване на пестициди и други химически препарати за предпазване на лозята от вредители и болести. BIO сертификатите се защитават ежегодно, а френските вина, които са плод на органично винопроизводство са изключителни и винаги носят характера на тероара.
Vin biologique certifié par FR-BIO 10 / Organic wine certified by FR-BIO 10