Дегустация: Ярък рубинено-червен цвят. Прекрасен ароматен интензитет с много висока концентрация на червени плодове (касис, малина, къпина). Вкусът е богат, заоблен и концентриран, с копринени танини, предлагащи мощни нотки на къпина, касис, малина, боровинки. Приятно свеж и изключително дълъг послевкус.
Винификация: Предварителна селекция на най-добрите лозови масиви. „Зелен гроздобер“ през пролетта, за да бъде останалия плод максимално концентриран. 100% ръчен гроздобер , в касетки 10 кг. в началото на октомври. Винификация при постоянно ниска температура, за по-добро извличане и концентрация. Следферментационна мацерация за 30 дни. Отлежаване на 20% от виното в нови френски дъбови бъчви за 10 месеца. Възраст на лозята – 65 години.
Подходящи храни: Патешко магре със сладък сос; печени говежди ребра; агнешко бутче; патешко конфи; Pot au feu; говеждо по Бургундски.
Район: IGP Côtes Catalanes
Температура на сервиране: 15-17 °C
Алкохолно съдържание: 14,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3-5 години
Тегло на бутилката: 1.3кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.