Дегустация:
Наситен лилав, почти непрозрачен цвят с изразителни аромати на черни плодове, черен пипер, канела, подправки и теменужки. В небцето – отчетливи нотки на тъмни плодове, храсти и приветлива експлозия на плодове и подправки. Ярки минерални тонове.
Винификация:
100% ръчен гроздобер. Ръчна селекция на гроздето. Студено утаяване. Ферментация при контрол на температурата. Продължителна мацерация, 2 седмици. Отлежаване в дъбови бъчви на всеки сорт поотделно за 12 месеца. Купажиране – отлежаване на готовия бленд в дъбова бъчва още 12 месеца.
Подходящи храни: Ястия с телешко месо, задушено свинско с манатарки печено месо, плътни твърди сирена.
Район: IGP Пей Д‘Ок, Франция/ Indication Géographique Protégée – Pays d’Oc
Температура на сервиране: 18 °C
Алкохолно съдържание: 14,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 5-8 години
Тегло на бутилката: 1.3кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.
Био вино: Защитаването на BIO сертификат на френските винопроизводители е изключително престижно събитие. Органичното отглеждане на лозята изключва използване на пестициди и други химически препарати за предпазване на лозята от вредители и болести. BIO сертификатите се защитават ежегодно, а френските вина, които са плод на органично винопроизводство са изключителни и винаги носят характера на тероара.
Vin biologique certifié par FR-BIO 10 / Organic wine certified by FR-BIO 10