Дегустация:
Гранатено-червен цвят с лилави нюанси. Носът е изразителен и интензивен с изразени аромати на червени плодове: ягода, касис, флорални нотки: божур, сушена роза. Вкус на плодове и сладки подправки. Елегантната структура на виното се открива на финала, съпътствана от приятна свежест.
Винификация:
100% БИОДИНАМИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ
„Гроздето трябва да е плод на природата, а не на синтетична химия“. Това е убеждението на Каролин Фре, която води лозята си си към биодинамиката през последното десетилетие, включително органично сертифициране през 2016 г. Подход, който включва дълбоко разбиране на природата и лозята и ги свързва хармонично към глобалната среда. Лозята в Hermitage и Crozes Hermitage са изцяло сертифицирани като биодинамични от 2017 г. 100% ръчен гроздобер в малки касетки. Периодът на накисване продължава наколко дни за всеки сорт поотделно. Следва фермнтация на бленда заедно. Сирата се винифицира отделно. Виното отлежава в иноксови резервоари за 9 месеца и частично (за 6 месеца) в дъбови бъчви.
Тероар / Лозя:
Почвите са покрити с камъчета на десния бряг на Рона и варовиково-глинести наноси в департамента на Vaucluse.
Подходящи храни: Меса на скара, Лазаня със средиземноморски зеленчуци, отлежало овче сирене, шоколадов Фондан.
Район: AOP Côtes du Rhône / Долината на Рона
Температура на сервиране: 14 – 15°
Алкохолно съдържание: 14%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3-5 години