Дегустация: Аромати на сушени смокини, пюре от дюли, гариг и женско биле. В небцето се усещат пресни подправки (пипер) и гариг, дафинов лист, мащерка, придружени от ментолова нотка. Кадифени танини.
Винификация: Винификация, съобразена изцяло с методите на биодинамиката. Контрол на температурата по време на процеса на винопроизводство. Отлежаване в бетонови съдове в продължение на 6-8 месеца. Минимално сулфитиране, само по време на бутилиране.
Тероар/Лозя: Лозята са сертифицирани за биологично земеделие от 2009 г. и за биодинамично земеделие от 2018 г. Почви със съдържание на глина и варовик.
Подходящи храни: Червени меса, ястия със средиземноморски билки, пълнени зеленчуци, тажин, супа от червени плодове.
Район: AOC Languedoc
Температура на сервиране: 14°-16°C
Алкохолно съдържание: 14% vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 7-8 години
Цена за 1 бутилка.