Дегустация:
Прекрасно вино с наситен и богат червен цвят. Отчетливи аромати на Женско биле, касис и азиатски подправки, които избухват в чашата, създавайки сложен водовъртеж от аромати и вкусове. Лозя от източния край на апелацията Ермитаж, това вино предлага незабавно удовлетворение и възхитително качество на малка част от цената на световно известния La Chapelle на Jaboulet.
“Hermitage La Maison Bleue на Jaboulet за 2017 г. е изключително секси създание, плътно тяло, плюшено и щедро, без да е презряло или неструктурирано.“
Робърт Паркър
Винификация:
100% БИОДИНАМИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ
„Гроздето трябва да е плод на природата, а не на синтетична химия“. Това е убеждението на Каролин Фре, която води лозята си си към биодинамиката през последното десетилетие, включително органично сертифициране през 2016 г. Подход, който включва дълбоко разбиране на природата и лозята и ги свързва хармонично към глобалната среда. Лозята в Hermitage и Crozes Hermitage са изцяло сертифицирани като биодинамични от 2017 г. 100% ръчен гроздобер в малки касетки. Периодът на накисване продължава около 4 седмици с нежни екстракции. Отлежава в дъбови бъчви (20% нови) за 18-24 месеца (в зависимост от реколтата).
Тероар / Лозя:
Най-източните лозя на хълма Ермитаж, където почвите са по-дълбоки, по-малко каменисти и наклона е по-плавен.
Подходящи храни: червени меса на скара, агнешки котлети, яхния с овнешко, патешко магре…
Район: AOP Hermitage / Долината на Рона
Температура на сервиране: 14 – 15 °
Алкохолно съдържание: 14,5%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 20-25 години