Дегустация:
Гранатено-червен цвят с лилави нюанси. Носът е изразителен и интензивен с изразени аромати на червени плодове (череша, ягода, касис), флорални нотки: божур, сушена роза. Вкус на плодове и сладки подправки. Елегантната структура на виното се открива на финала, съпътствана от приятна свежест.
Тероарите на Южна Рона предлагат изключително разнообразие и много подходящ климат за отглеждане на първокласна Сира. Това вино е перфектна илюстрация на тази сложност.
Винификация:
„Гроздето трябва да е плод на природата, а не на синтетична химия“. Това е убеждението на Каролин Фре, която води лозята си си към биодинамиката през последното десетилетие, включително органично сертифициране през 2016 г. Подход, който включва дълбоко разбиране на природата и лозята и ги свързва хармонично към глобалната среда. 100% ръчен гроздобер в малки касетки Гроздето Syrah се бере през нощта, за да се запазят всички ароматни качества. След това протича ферментацията в резервоари от неръждаема стомана за 2 седмици с ежедневно изпомпване. Отлежава в иноксови съдове за 6 месеца.
Тероар / Лозя:
Почва, състояща се от глина и варовик. На средиземноморието винаги е слънчево и идеално хладни нощи.Това е източник на сложност в синтеза на аромати и баланса на виното.
Подходящи храни: Предястия с колбаси и средно зрели сирена, барбекю и меса на скара. Леко пикантни ястия, паста, пица.
Район: Vin de France / Долината на Рона
Температура на сервиране: 12 – 14°
Алкохолно съдържание: 13,5%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3-4 години