Дегустация:С наситен и плътен лилаво-червен цвят, това прекрасно вино има изявени аромати на червени плодове, къпина, прекрасно съчетани с дървесни нотки, бъз и пипери. Небцето е еластично и меко с отчетливи,но елегантни танини. Свеж финал с нотки на кафе, пипер и боровинки.
Винификация:100% ръчен гроздобер. Ронкане и пресоване при ниски температури, за да се запази свежестта и да се предотврати окисляването. Ферментация в съдове от неръждаема стомана при контролирана температура. Постферметациоонна малолактична ферментация на всеки сорт поотделно. Смесване, след това и отлежаване в дъбови бъчви (30%) и в неръждаема стомана (70%). Леко филтриране и бутилиране през юни, след гроздобера.
Тероар / Лозя: Варовикова глина, покрита със заоблени камъни.
Подходящи храни: Перфектно съчетание с червени меса, печени птици
Район: AOP Châteauneuf du Pape/ AOP Шатоньоф дю Пап
Температура на сервиране: 17-18 oC
Алкохолно съдържание: 15 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: Над 10 години
Тегло на бутилката: 1.3 кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.