Това изключително вино е създадено през 2015 г., за да отдаде почит на първото историческо споменаване на имението върху средновековен пергамент, преди 811 години: 1204 г. е първата известна реколта на имението. Това чисто и изключително розе, създадено за гастрономична храна, идва от изключително стари лозя.
Дегустация:
Много красив, бледо розов цвят с перлени нотки. Носът е комбинация от меки подправки, цветя и екзотично дърво. Мекотата в ароматите е чист израз на глинестата почва. В небцето усещане за плътност, заобленост и деликатност. Продължението добавя аромати на лимонова кора, дървесни нотки, екзотични плодове с приятна киселинност.
Винификация:
След дъждовна пролет, свежо лято на провансалския тероар през 2018. Свежестта на плодовете е запазена и поддържа нежната киселинност на гроздето. Изцяло ръчен гроздбер. Следва нежно, пневматично пресоване на всеки сорт поотделно. Внимателно отделяне на соковете, традиционно винифициране във вани от неръждаема стомана при контролирана температура. Отлежаване на виното – 60% в 1-годишни дъбови бъчви за 10 месеца, 40% в вани от неръждаема стомана за 10 месеца с често разбъркване в продължение на 3 месеца и частична малолактична ферментация.
Тероар / Лозя:
Триасна глина и варовик с високо съдържание на чакъл. Биологично отглеждане на лозята. Зърнени култури се засяват между редовете, за да се подобри жизнеността на почвата.
Подходящи храни: Прекрасната индивидуалност на това вино го прави идеален партньор за задушено телешко месо с летни зеленчуци, или ще излъчи целия аромат на прясно козе сирене, ароматизирано с билки.
Район: AOP Côtes de Provence
Температура на сервиране: 10-11 °C
Алкохолно съдържание: 13,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 2-3 години
Тегло на бутилката: 1.3кг
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.