Дегустация:
Нежен кехлибарено-жълт цвят със златисти нюанси. Това изключително пенливо вино разкрива аромати на бели плодове – прасква, кайсия, червена ябълка и бяла слива. Поради виното резерва (от 1995г.), което е част от купажа ще намерите в небцето усещане за мед, восък, орех и печена тиква. Тялото е богато и балансирано, а финалът – изключително дълъг и завлядяващ.
Винификация:
100% ръчен гроздобер в касети от 45кг. Пресоване след 12ч. Минимално сулфитиране – само 15% от сока – 2,5 cl/hl. Малолактична ферментация. Бутилиране на виното “Vin de Base” през Март, Април след годината на гроздобера. Вторична ферментация в бутилката – 30-36 месеца. Dégorgement – замразяване и изтегляне на утайките; добавяне на Liqueur d’expédition maison Brut – само 6 g/L. Метод Jetting, без добавяне на SO2, преди поставяне на постоянния корк и запушване. Отлежаване на бутилката в избата мин. 5-6 месеца, преди продажба.
Тероар:
Основно лаймстоун, в съчетание с почви, съдържащи повече мергели, пясък или глина.
Подходящи храни: Перфектен спътник на омар, раци, лангустини. Перфектно за Фоа Гра, птиче месо, гъска, патешко месо. Идеално се съчетава и с плътни, червени риби, черен хайвер. Прекрасен спътник за Вашето любимо агнешко печено.
Район: AOP Champagne/ AOP Шампан
Температура на сервиране: 6-8 ° C
Алкохолно съдържание: 13.00% vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 8-10 години, след финално бутилиране
Тегло на бутилката
Броя в кашон: 6 броя
Цена: за 1 бутилка