Дегустация:
Аромати на зрели бели плодове, сливи Мирабел, препечени нотки, канела и пушек.
Богато, плътно и с невероятна дълбочина. Това кюве е изключително. Мощна структура с изключителен характер.
Винификация:
100% ръчен гроздобер в касети от 20кг. Пресоване след 12ч. Минимално сулфитиране – само 15% – 2,5 cl/hl, натурален подход. Ферментация във вани с контролирана температура. Малолактична ферментация. Бутилиране на виното “Vin de Base” през Март 2013 година . Вторична ферментация в бутилката – минимум 108 месеца, преди „дегоржиране“. Dégorgement – замразяване и изтегляне на утайките; добавяне на Liqueur d’expédition de Maison Brut – само 4 g/L. Метод Jetting, без добавяне на SO2, преди поставяне на постоянния корк и запушване. Отлежаване на бутилката в избата мин. 5-6 месеца, преди продажба.
Тероар / Лозя:
Шардонето идва от парцелите La Goutte d’Or и Les Carrières, Пино Ноар от Les Carreaux.
Почвата е основно варовик.
Подходящи храни: Омари, пържени скариди , охлюви с чесън, патешко със сос от кайсии, фоа гра, сирене Сен Нектер, Кралска пита
Район: AOC Champagne
Температура на сервиране: 6 – 8°
Алкохолно съдържание: 12% vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 10+ години