Дегустация:
Елегантни, фини, аромати на акация, бели цветя, кайсии, цитруси и маракуя. Небцето е богато, с мощни аромати на цветя и цитруси. Нежен мус от много финни балончета.
Винификация:
100% ръчен гроздобер. Ферментация при контролирана температура. Малолактична ферментация. Вторична ферментация в бутилката – 18 месеца. Dégorgement – замразяване и изтегляне на утайките; добавяне на Liqueur d’expédition maison Brut – само 6g/L.
Тероар / Лозя:
Пазители на наследството и знанията на своите предци в продължение на три поколения, Champagne Yves Jacques управляват семейното лозе, засадено с трите сорта грозде. Лозята им в Champagne се разпростират в долината Marne, Cote des Blancs и Aube, в общините на Sézanne, Baye , но също и Chouilly и Ay, класифицирани като Grand Cru. Техните шампански се произвеждат в Baye, в техните собствени изби и в съответствие с традиционния метод.
Подходящи храни: Аперитив, морска деликатеси, черупчести, риба със сос.
Район: AOP Champagne
Температура на сервиране: 6-9 °
Алкохолно съдържание: 12%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 5-7 години
Отличия: Concours général agricole 2022: Gold medal