Дегустация:
Златист цвят, фини мехурчета. Носа е интензивен с нотки на бели цветя, цитруси, щедри аромати на праскови и круши. Вкуса е комплексен, концентриран, с прасковени нотки и дълъг финал.
Това кюве е характерно за Къщата: използват се трите основни сорта грозде на Шампанското от различни crus, които допринасят за неговата плодовост, заобленост и финес на финалния бленд. Това меко и лесно за пиене шампанско е идеално за вдигане на тост за всеки повод с вашите приятели и семейство.
Винификация:
100% ръчен гроздобер. Ферментация при контролирана температура. Малолактична ферментация. Вторична ферментация в бутилката – … месеца. Dégorgement – замразяване и изтегляне на утайките; добавяне на Liqueur d’expédition maison Brut – само 6g/L.
Тероар / Лозя:
Пазители на наследството и знанията на своите предци в продължение на три поколения, Champagne Yves Jacques управляват семейното лозе, засадено с трите сорта грозде. Лозята им в Champagne се разпростират в долината Marne, Cote des Blancs и Aube, в общините на Sézanne, Baye, но също и Chouilly и Ay, класифицирани като Grand Cru. Техните шампански се произвеждат в Baye, в техните собствени изби и в съответствие с традиционния метод.
Подходящи храни: Аперитив, деликатни меса, печена шунка, скариди, плодови десерти.
Район: AOC Champagne
Температура на сервиране: 6-9°
Алкохолно съдържание: 12%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3-5 години
Отличия: Concours des vins de Lyon 2021: Gold medal