Дегустация:
Виното е с изразен жълто-златист оттенък. Покрити със зелено, фини и дълготрайни мехурчета. Носът е свеж и оживен със смес от бели цветя, бели плодове и цитрусови аромати. Виното е чисто и живо и при контакт с небцето изразява прекрасна кремавост и нотки на лешници. Виното е определено мощно и добре балансирано, във финала отчетливи нотки на тост и ядки.
Винификация:
Единствено ръчно събиране на гроздето, при оптимално узряване. Налице е първа ферментация, при контролирана температура при 16 °С, за да се развият първичните аромати. Втората ферментация, наречена „prise de mousse“, се извършва бавно в бутилката. Отлежаване в бутилката, заедно с утайките между 12 и 15 месеца.
Подходящи храни: Подходящо вино както за аперитив, така и в съчетание с ястия. Отлична комбинация с фоа гра, лобстер и лангустини.
Район: AOP Crémant de Limoux / Креман де Лиму, Лангедок
Температура на сервиране: 7-8 °C
Алкохолно съдържание: 12 %vol
Тегло на бутилката: 1,3 кг.
Броя в кашон: 6
Цена за 1 брой.