Дегустация:
Розов цвят на сьомга с медни отблясъци, много фини мехурчета. Прекрасни плодови аромати на червени плодове, касис, кирш. Небцето е заоблено, добре балансирано, с вкусове на боровинка, пъпка от касис и прекрасна свежест.
Винификация:
100% ръчен гроздобер. Ферментация при контролирана температура. Малолактична ферментация. Вторична ферментация в бутилката – 36 месеца. Dégorgement – замразяване и изтегляне на утайките; добавяне на Liqueur d’expédition maison Brut – само 6 g/L.
Тероар / Лозя:
Пазители на наследството и знанията на своите предци в продължение на три поколения, Champagne Yves Jacques управляват семейното лозе, засадено с трите сорта грозде. Лозята им в Champagne се разпростират в долината Marne, Cote des Blancs и Aube, в общините на Sézanne, Baye, но също и Chouilly и Ay, класифицирани като Grand Cru. Техните шампански се произвеждат в Baye, в техните собствени изби и в съответствие с традиционния метод.
Подходящи храни: Аперитив, патешки гърди, плодови десерти.
Район: AOP Champagne
Температура на сервиране: 6-9°
Алкохолно съдържание: 12%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 5-7 години