Дегустация: Бледорозов цвят с интензивни цикламени отблясъци. Нос с висока интензивност на аромати на роза, личи, червени плодове, цитрусови плодове и финал – женско биле. В небцето сухо вино със силна и продължителна интензивност, разкриваща структурата на това свежо розе. Мекото усещане за горски плодове и виолетки са прекрасно съчетани със структурата и интензитета, типични за основния сорт – Гренаш. С акцент върху свежестта на едно качествено и балансирано вино.
Винификация: Сертифицирано органично земеделие. Гроздобер: Гренаш – леко презрял, Сира – при идеална зрялост. Механично събиране на реколтата между 2:00 и 8:00ч. сутринта, за максимална свежест на сока.
Селективно сортиране на всеки сорт поотделно. Мачкане на гроздето след премахване на дръжките. Директно пресоване чрез пневматична преса, бързо отделяне на самотока от пресования сок след дегустация. Статично утаяване на студено за минимум 48 часа. Отделна ферментация на всеки сорт грозде в продължение на 3 седмици при ниска температура (15°C). Отлежаване в иноксови резервоари с фините утайки до Коледа. Избистряне чрез преливане. Смесване и филтриране непосредствено преди бутилирането.
Тероар / Лозя: Парцели с глинесто-варовикова почва и изложение юг/югоизток, разположени в подножието на Petit Luberon.
Подходящи храни: Морски дарове, салати, плато с колбаси, крехко месо на скара, риба, октопод или сардини.
Район: Люберон, Долината на Рона / AOP Luberon
Температура на сервиране: 10-12°C
Алкохолно съдържание: 12,5%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 2-3 години
Цена за 1 бутилка.
Отличия:
Challenge Millésime BIO: златен медал (2017, 2018, 2020, 2022)
Decanter World: 90/100 (2017, 2018, 2019)
Guide Hachette spécial ROSÉ: златен медал (2017, 2018, 2019)
Concours Général Agricole: златен медал (2017, 2018), сребърен медал (2021)
Elle à Table: златен медал (2020, 2021)