Дегустация:
Наситен розов цвят, с лек сребрист оттенък. Носът е много свеж с аромати на цитруси. Небцето е сочно и свежо, с приятно докосване на малина и морска соленост на финала.
Винификация:
Гроздето се бере през нощта, за да се запазят целостта и свежестта на плодовете. преминава през тръбен обменник при 15°C . Следва накисване с ципите за известен период от време. Това е последвано от внимателно пресоване. Всеки сорт ферментира поотделно при контрол на температурата. Всяко усилие е насочено към запазване на деликатните аромати и финес, като същевременно се цели улавяне на силата на узрелия на слънце плод.
Тероар / Лозя:
Гроздето идва от три отделни тероара:
– 50% идва от Pierrefeu, вътрешната долина на Fabre, парцели с варовити почви, които придават прекрасна пикантност и киселинност.
– 30% идва от прохладния морски La Londe, осигуряващ отчетлив аромат на розови листенца, морска сол и бели цветя.
– 20% идва от Йер, известен със своите пясъчни почви и вятъра Мистрал. Тук зреенето е по-дълго, създавайки красива структура.
Подходящи храни: Морски дарове, омар с джинджифилов сос, суши, къри с кокосово мляко, ягодово тирамису.
Район: A.O.P. Côtes de Provence / Прованс
Температура на сервиране: 12 – 13 °
Алкохолно съдържание: 12,5%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 2+