Дегустация:
Светъл и ярък цвят. Носа е деликатен с фини с аромати на бял пъпеш. Небцето е плътно и много елегантно. Свежо и копринено вино.
Винификация: От края на август до края на септември, гроздето се бере механично през нощта и преминава през тръбен обменник при 15°C . Следва накисване със ципите за известен период от време. Това е последвано от внимателно и бавно пресоване и избор на най-добрия сок. Ферментация в бетонни вани при контролиран температурен диапазон от 15-18°C в климатизирана изба със цел запазване вкусовете и качеството на всеки сорт.
Тероар / Лозя:
130 акра, включително 79 акра Cru Classé земя, в подножието на шистовите планини Maures, на кръстопът на плодородните долини Sauvebonne и Borrels, където лозята цъфтят сред цитрусови плодове и палми, дървета в микроклимат.
Подходящи храни: Морски дарове, омар с джинджифилов сос, суши, къри с кокосово мляко, ягодово тирамису.
Район: A.O.P. Côtes de Provence, Cru Classé / Прованс
Температура на сервиране: 11 – 12°
Алкохолно съдържание: 13%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3+