Дегустация:
Свежи аромати на бяла праскова, бял пипер, цветисти и минерални нотки. Комплексно вино със свеж и дълъг финал.
Винификация:
100% ръчен гроздобер. Традиционна ферментация във вани от неръждаема стомана , при контролирана температура след деликатно пневматично пресоване. Отлежаване с утайките за няколко месеца в съдове от неръждаема стомана и бетонни вани, за да добие виното максимална ароматна свежест.
Тероар / Лозя:
Голямата надморска височина, на която са разположени парцелите е уникална в Прованс – Мон Сен Виктоар. Това дава плод, дълбочина и добър баланс на вината. Типичният профил на Château Grand Boise е неговата свежест. Лозите се засаждат предимно на склонове със северно и източно изложение, върху варовикови, глинести и розово мраморни почви. Имайки предвид горещините в Прованс, това дава уникалната свежест на вината на Шато Гран Боаз. За да се запази този деликатен баланс, лозята са сертифицирани за биологично и биодинамично производство и следват стандартите на Националната програма за органични продукти на САЩ.
Подходящи храни: Средиземноморска кухня, леко пикантни и екзотични ястия.
Район: A.O.P. Côtes de Provence Sainte–Victoire / Прованс
Температура на сервиране: 10 – 11 °
Алкохолно съдържание: 13,5%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3+
Отличия:
Wine Enthusiast: 90 pts (2020)
Bettane & Desseauve 2020 Guide: 15 /20 (2018 vintage)
Hachette 2016 Wine Guide: 1 star (2014 vintage)
Guide Hubert : 4½-star (2011 vintage)
Mondial du Rosé Competition: Gold medal (2010 vintage)
Paris Concours Agricole: Silver medal (2012 vintage)
Competition of Provence Wines: Gold medal (2010 vintage)