Дегустация: Мек цвят, напомнящ розови листенца. Деликатни аромати на зрели малини, сладки ягоди, последвани от нотки на касис и цитруси. В небцето се усеща хрупкавос, свежест и цялата сложна и екзотична палитра. Изключително свеж и балансиран финал.
Винификация: Традиционна ферментация, във вани от неръждаема стомана при контролирана температура след деликатно пневматично пресоване. Отлежаване с утайките за няколко месеца в съдове от неръждаема стомана, за да добие виното максимална ароматна свежест.
Тероар / Лозя: Почви предимно от варовик и глина.
Подходящи храни: За аперитив, сьомга, лаврак с фенел, севиче от миди, суши.
Район: AOP Côtes de Provence
Температура на сервиране: 11-12° C
Алкохолно съдържание: 13% vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 2-3 години
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.