Дегустация:
Бледорозов и искрящ цвят. Много свежи и плодови аромати, флорални и цитрусови нотки. Прекрасна пикантност, комбинирана с изявена минералност в небцето. Свеж финал.
Винификация:
Събиране на реколтата в края на август. Студено и кратко накисване с кожите на гроздето.
Леко пневматично пресоване и регулирана ферментация при 16° С на всеки сорт поотделно.
Подходящи храни: Прекрасно вино в комбинация с провансалски ястия, барбекю, свежа салата със скариди, меки сирена, паста, ризото с морски дарове, рибни ястия, ракообразни.
Район: AOP Côtes de Provence
Температура на сервиране: 8-10° C
Алкохолно съдържание: 12,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 2-3 години
Тегло на бутилката: 1.3 кг.
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.