Дегустация:
Светъл и ярък цвят. Носът е деликатен, с фини с аромати на бял пъпеш. Небцето е плътно и много елегантно. Свежо и копринено вино.
Винификация:
Събирането на гроздето се извършва вечер, за да се запазаят качеството и свежестта на всеки сорт грозде. Преминава през тръбен обменник при 15°C. Следва накисване при ниска температура позволяваща максимално извличане на ароматите. Ферментацията е при контролирана температура, за да се гарантира изключителното качество на това първокласно вино. Бутилиране само веднъж годишно.
Тероар / Лозя:
740 акра, включително 200 акра Cru Classé земя в „Златния триъгълник“ на Кот дьо Прованс, на обширна равнина с пикантни и минерални глинесто – варовикови почви.
Подходящи храни: Хайвер, морски дарове, риба, телешко, пилешко, сирене Mont d’Or, крем Брюле
Район: A.O.P. Côtes de Provence, Cru Classé / Прованс
Температура на сервиране: 1 – 12°
Алкохолно съдържание: 13%
Потенциал за отлежаване в бутилка: 3+