И този уикенд ще бъде „вкусен”! Няма по-добра комбинация от ястие, приготвено с прекрасното вино, което ще съчетаем с храната, след това. Това сме направили в новата рецепта от съвместната ни рубрика с нашите приятели от #goodlife.bg .
Подбрахме една бургундска класика – „Oeufs en meurette façon Bourguignon“ или поширани яйца в сос „Мюрет“.Това е класическа бургундска рецепта, за която използвахме едно чудесно вино от района на Божоле, но категория Cru du Beaujolais – Brouilly Monopole от Шато дьо Ла Шез – единичен парцел (Lieu-Dit), реколта 2019. Прекрасната зрялост на реколта 2019 запечатва изключителни аромати на касис, черна череша, билки и землисти нюанси. Вкусът е сочен, балансиран и хомогенен. Това вино съблазнява със своята „приятелска“ комплексност, която чудесно се съчетава както със соса на това вкусно ястие, така и с нежната течна текстура на яйцето.
Импровизирайте! Дори и денят да бъде дъждовен! А ние в La Cave du Moulin подготвихме страхотна селекция от вина Cru du Beaujolais, които са добър повод да изпробвате тази рецепта:
Поширани яйца с винен сос | Goodlife
Само трябва да вземете чадъра и сте при нас – на ул. Солунска 33 🙂 или на moulin.bg
Santé et BON APPÉTIT 🙂