В Лангедок, Domaine De L’ Arjolle е олицетворение на качествотобогатство на тероара и разнообразие на сортовете и винени изкушения. Семеен имот в продължение на векове, Domaine De L’Arjolle събужда през 1974 с пристигането на Louis – Marie и Prosper Teisserenc. От самото начало те са иновативни – пионери в засаждане Зинфандел и Карменер. Богато разнообразие от сортове в собствените лозя – Каберне Совиньон, Мерло, Совиньон Блан, Сира, Вионие, Дребнозърнест Мускат. Свободата, осигурена от бутиковия IGP Cotes де Thongue и постоянното търсене на баланс между тероари и сортове, позволява на Домейн де Л’Аржол да изразят с голям талант всички характеристики както на сортови, така и на купажни вина.
С течение на годините Charles Duby, Guilhem де Fozieres, Francois Teisserenc (син на Louis – Marie), Roland и Roch Teisserenc (синове на Prosper) се присъединяват към екипа, за да обогатят пионерския дух на Domaine de L’ Arjolle.
Избата и производството на Arjolle
Ентусиазирани от качеството на своите вина, Domaine De L’Arjolle през 2001 създават великолепна изба за стареене с 800 барела. Винаги съпричастни на своите пейзажи и земята си, Arjolle започват да отдават сериозно внимание върху всеки детайл от своето земеделие, което дава дълбоко отражение върху културата води до класирането „Terra Vitis“, основната френска Харта за устойчиво земеделие.
Винопроизводителите се ангажирани с биологичното разнообразие в района и запазване на природата. Някои от техните достижения са в грижливото и добро управление на тревните площи в краищата на лозовите масиви, което допринася за качеството на почвата и водата и запазване на разнообразието на флотата и фауната. От Arjolle са горди да произвеждат вина, които са в хармония на околната среда и с радостта на хората, които живеят в района.
Производството на виното се е променило с годините, така че да се получи най-добър резултат от всеки парцел лозя. За да може да се гарантира високо качество и овладяване на вкусовете, Arjolle влагат много усилия и изследвания. Около 40 процента от вината отлежават в бъчви между 6 и 12 месеца. Останалите сортове се съхраняват в резервоарите. За вината на Arjolle е характерно богатството и разнообразието на вината.