„Лозето има каквото е дало и дължи каквото е получило”
Вдъхновение от Антоан дьо Сент Екзюпери:
„Ние вземаме земята назаем от нашите деца“
Famille Fabre са страстни винопроизводители, които усъвършенстват своите техники и основите на своя бизнес в продължение на повече от 14 поколения – едно от най-старите винарски имения в Лангедок, предавано и запазено от една и съща фамилия.
Семейството и техните лозя израстват заедно от 1605 г., като същевременно остават верни на земята си. Сега те притежават пет Шата в региона, простирайки лозята си в най-добрите апелации – Minervois; Corbières; Corbières Cru Boutenac, както и Pays d’Oc. Притежават 150 ha собствени лозя, които са 100% сертифицирани Organic и HVE, level 3.
Фамий Фабр демонстрират изключително уважение към околната среда и към почтеността на тяхната професия. Те се ангажират да извлекат най-доброто от своя тероар чрез строг подбор на парцели и култивиране, заедно с техниките на стареене и винификация на гроздето, които старателно пазят и предават на бъдещите поколения.
Сертифицирането на лозята на Фабр за висока екологична стойност (HVE) е изградено около 4 теми: биоразнообразие, фитосанитарна стратегия, управление на торенето и управление на водните ресурси. Всичко това, съчетано с тяхната цялостна философия води до следното:
- Вина с ниско ниво или без добавени сулфити
- Работата по напояване, опазвайки нивата на водата трябва да бъде по-осъзнато, поради прогресивната суша в региона от десетилетия.
- Агролесовъдство за връщане на разнообразието в лозята и подпомагане справянето с изменението на климата.
- Засаждане на устойчиви сортове (устойчиви на суша и болести, което също позволява намаляване използването на мед и сяра)
- Засаждане на синап и февероли през есента/зимата, за да се подпомогнете внасянето на азот в почвите
- Ограничено използване на сяра, мед, ограничени суровини
- Създаване на Биодинамични чайове, използвани за препарати за укрепване на лозите.
Famille Fabre поддържа интимна и уважителна връзка с природата. От 1991 г. Louis Fabre е пионер в преминаването към органично отглеждане на грозде, превръщайки се в един от първите винопроизводители на Лангедок, които стават „зелени“. Той продължава да приоритизира и развива екологично земеделие и винопроизводство, като изследва нови методи и винаги търси нови решения на екологичните проблеми, пред които сме изправени.